slideshow8
’s Morgens zijn uw voeten slanker dan aan het einde van de dag. Doordat u de hele dag staat, zit en loopt worden de voeten iets dikker. Als u geen knellende schoenen wilt kopen, kunt u die dus het beste aan het einde van de dag kopen.

 

Wat doet massage en waar is het goed voor?

Massage draagt bij aan het bevorderen van het fysieke genezingsproces. Door de diepe inwerking van massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor pijnlijke spieren en weefsels beter doorbloed worden. Het positieve gevolg hiervan is dat de afvalstoffen, zoals melkzuur in de spieren, beter worden afgevoerd. Een betere doorbloeding zorgt er voor dat spieren en weefsels beter worden voorzien van zuurstof en voedingstoffen, waardoor herstelproces wordt geoptimaliseerd. Massage bevordert ook de afvoer van lymfevocht waardoor zwellingen afnemen. Bewegelijkheid van de spieren en gewrichten neemt hierdoor toe. Massage kan pijn- en stress reducerend werken. Het heeft ook invloed op het hormoonstelsel. Bij massage wordt de aanmaak van het hormoon oxytocine gestimuleerd. Dit hormoon zorgt voor een vredig en ontspannen gevoel, waardoor de pijn dragelijker wordt. Daarnaast zorgt massage er ook voor dat de productie van het stresshormoon cortisol afneemt. Dit zorgt voor nog meer ontspanning. Ook de aanmaak van endorfine wordt gestimuleerd door massage. Endorfines zijn lichaamseigen pijnstillers.
Regelmatig massage werkt preventief en zorgt voor een goede gezondheid.

 

Ontspannende handmassage

Een weldadende massage van handen en onderarmen, waarbij voor de ontspanning strijkbewegingen gecombineerd worden met drukpuntmassage. De massage duurt 15 minuten.

 

Ontspannende voetmassage

Een weldadende massage van voet en onderbenen, waarbij voor de ontspanning strijkbewegingen gecombineerd worden met drukpuntmassage. De massage duurt 20 minuten.

 

Stoelmassage

Deze wordt gegeven in een speciaal daarvoor ontworpen stoel. Deze stoel ondersteunt het hoofd, de armen, romp en benen. Door middel van drukpuntmassage, toegepast op de nek, schouders, rug, heupen, armen, handen en het hoofd, worden blokkades opgeheven. Na afloop voelt u zich verfrist en ontspannen. Deze vorm van massage is laagdrempelige, omdat u uw kleding gewoon aan mag houden. De massage duurt 35 minuten.

 

Rugmassage

Rugpijn is vaak een gevolg van psychische spanning, (werk)stress of een slechte werkhouding. Pijn is een signaal van het lichaam dat er te veel spanning ontstaat. Door druk uit te oefenen op de spieren worden deze los gemasseerd, de doorbloeding gestimuleerd en de afvalstoffen worden afgevoerd. De rugmassage kan soms gevoelig zijn, maar zal uiteindelijk een ontspannend effect hebben en de doorstroming herstellen. Drukpuntmassage en effleurage wordt toegepast op nek, schouders, rug, armen, handen en het hoofd om verlichting te bieden en om te ontstressen. De massage duurt 30 minuten.

massage2

 

Algehele lichaamsmassage

Met een algehele lichaamsmassage worden de huid en de spieren gekneed en gestreken. Het geeft verlichting bij stress, -spierspanning, -hoofdpijn en/of klachten van schouders, -nek of -rug. Tevens brengt deze massage lichaam en geest weer in balans. Gewoon even een uurtje voor uwzelf. En ervaar tijdens de behandeling het toenemend gevoel van algehele ontspanning en mentale rust. De massage duurt 60 minuten.

 

Reflexologie

Reflexologie is een geheel holistische, niet in het lichaam ingrijpende, natuurlijke therapie, met als doel de disbalansen binnen het lichaam te behandelen en het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Voor een optimale gezondheid en energiestroom is een goede onderlinge balans nodig.
Reflexologie bereikt dit door druk uit te oefenen op bepaalde punten van voeten en handen die verbonden zijn met organen in het lichaam. Door op deze reflexpunten te drukken, worden zenuwbanen naar de betreffende organen gestimuleerd of juist verdoofd. Dit zorgt ervoor dat de verschillende lichaamsdelen weer optimaal gaan functioneren, individueel en als deel van het geheel. Voor een goede algehele gezondheid moet de lichaamsenergie ongehinderd kunnen stromen.
Lichamelijke, psychische en emotionele disbalansen kunnen deze stroom blokkeren en het innerlijk evenwicht van het lichaam verstoren. Het is een praktische geneeswijze die uiteenlopende reacties teweegbrengt. Bovendien geeft reflexologie verlichting bij spanning en stress.

 

Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage is gebaseerd op zones in de voeten. Alle spieren, organen, klieren en andere delen van het lichaam corresponderen met bepaalde delen van de voetzolen. Door de juiste zones op de voeten te behandelen worden de klachten elders in het lichaam gestimuleerd. Stress gerelateerde klachten, zoals spanningshoofdpijnen, vermoeidheid, rug- en nekklachten, maar ook ademhalingsproblemen, hormonale klachten, spijsverteringsklachten, slapeloosheid en revalidatie na ziekte of ongeval kunnen opbouwend behandeld worden met massage. De massage duurt 60 minuten

voetenmassage

shoefreshprovoetbondreflexologenlogoOn