Kinderen jonger dan zestien maanden hebben iedere twee maanden een grotere schoenmaat nodig.

Medische voetverzorging

Voetverzorging bedoelt voor o.a. de diabetische- en reumatische voet, oudere voet, verwaarloosde voet en spastische voet. Er wordt met de meest zorgvuldigheid gewerkt en gelet op eventueel complicaties in de voeten en onderbenen. Desinfectie van huid en nagels, teennagels knippen, mechanisch slijpen van dikke nagels, reinigen van nagelomgeving, verwijderen van eelt en indien mogelijk nog binnen de tijd eventueel likdoorn(s) en kloven verwijderen.

 

Deelbehandeling

Voor het verwijderen van o.a. een likdoorn, kleine eeltlokaties, kleine kloven, tamponeren of drukvrij leggen van een ingroeiende teennagel.

deelbehandelingdeelbehandeling1deelbehandeling2deelbehandeling3

 

Vilttechniek

Het toepassen van soorten vilten voor het drukvrij leggen van pijnlijke lokaties op tenen en voeten.

vilttechniek1vilttechniek2vilttechniek3vilttechniek4

 

Nagelregulatie

Zijn technieken waarbij gebruik wordt gemaakt van een hulpmiddel in de vorm van een smalle strip of dunne draad op de nagel om een ingegroeide nagel te corrigeren of om een verhoogde druk onder de nagelhoeken of nagelranden te ontlasten.
Nagels kunnen door verschillende oorzaken klachten geven: te nauwe schoenen, bij druk van andere tenen, stoten/trauma, infectie of ouderdom. De nagelbeugel kan uitkomst bieden bij het herstellen van de vorm van de nagel. Afhankelijk van de klacht en de vorm van de nagel, wordt bepaald welke beugel het best van toepassing is. Controle vindt plaats na 1 week en daarna na 6 weken.

voetverzorging5voetverzorging4voetverzorging1voetverzorging3

 

Nagelprothese

Ter vervanging van deels ontbrekende nagels, correctie van vervormde nagels, begeleiding van een ingroeiende nagel, bij beschadigde of versplinterde nagels, versterking van zwakke nagels, opvullen van weggeknipte nagelhoeken, verfraaien van mycose (schimmel)- of trauma nagels, ter verfraaiing van de teennagels met bijvoorbeeld gel of acryl. Controle vindt plaats na 1 week.

Nagelreparatie1Nagelreparatie2Nagelregulatie4Nagelregulatie2

 

Orthesiologie

Orthesiologie1Orthesiologie2

Een orthese is een hulpmiddel van siliconen wat met de hand op maat vervaardigd wordt om drukpunten te ontlasten en afwijkingen aan de voet te corrigeren. Een orthese werkt beschermend, corrigerend e/o preventief.

Bij de volgende voetproblemen kan er een orthese worden gemaakt.
Een hamerteen, een klauwteen, een ruiterteen, likdoornvorming op of tussen te tenen, een ontsteking in de nagelwal, bescherming van de grote teen/knok, bij het ontbreken van één of meerdere tenen (bijv. na amputatie) om de ruimte in de schoen op te vullen. Afhankelijk van de klachten en van de gegevens uit het onderzoek wordt bepaald wat voor soort orthese het meest geschikt is voor uw klachten. Controle vindt plaats na 1 week.

shoefreshprovoetbondreflexologenlogoOn